Over ons

In oktober 1987 werd onze vereniging onder de naam Budo Vereniging Born opgericht om naast karate ook ondere vechtsporten aan te bieden in de regio Born.

Nu – in 2016 – bestaat onze verening 30 jaar en heeft zich volledig gericht op het onderrichten van de Wado-ryu karatestijl en vandaar dat we enkele jaren de naam hebben gewijzigd in Wadokai Born.

Wado ryu karate is een karate stijl die zich kenmerkt door bewegingen waarbij de tegenstander wordt ontweken en gelijktijdig wordt aangevallen. Tijdens onze trainingen werken we aan balans, kracht snelheid, lenigheid, reflexen en uithoudingsvermogen.

De doelstelling van de vereniging is niet alleen aanleren van een vechtsport, maar richt zich vooral op het verleggen van eigen grenzen, het leuk samen bezig zijn en respect te hebben voor de mede sporters waarbij we de karate gebruiken als hulpmiddel. Wij bieden iedereen een kans om binnen hun eigen mogelijkheden te kunnen sporten (denk bv aan kinderen met autisme, ADHD of weinig zelfvertrouwen)

Wij kijken niet naar wat iemand niet kan, maar respecteren en waarderen wat hij of zij wel kan. Hierdoor krijgt iedereen de mogelijkheid om zich zelf te ontplooien en lichamelijk en geestelijk sterker te worden.

Onder leiding van Sensei Peter Keulers en trainers Bert Crompvoets en Bjorn Steinbusch worden wekelijks 2 trainingen verzorgd.